Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
wlasnie niemam pojecia co tak zadna nie pisze nic...czyzby juz wszystkie urodzily.powodzenia Ci zycze!!!!!!ja mam jeszcze czas-14 tyg.wiec jeszcze sie nie stresuje.pogoda dopisuje,tylko kozystac!dobrze ci bo urodzisz synka tak?(jezeli pamietam)to jeszcze cale lato przed wami,ja urodze 6 sierpnia i z moja krolewna nie powozimy sie dlugo z parasolka i w sukieneczkach.pozdrawiam i namawiam do czestszej aktywnosci inne mamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
a ja moją królewnę urodzę we wrześniu już nie mogę się doczekać aż się wtulę w to malutkie pachnące ciałko! dzieci tak pięknie pachną. dziś wchodzę w 24 tydzień więc do rozwiązania jeszcze trochę ale coraz bliżej... bardzo się boję porodu - to moje 1 - sze dziecko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
A mi wrocil termin na 4 sierpnia. Porodu nie boje sie w ogole, bo mam inne problemy na glowie. Bylam na usg w Polsce. Zrobilam mojej malej echo serca i zbadalam wszystkie przeplywy. Tutaj tego nie robia. No i okazalo sie, ze ma podejrzenie ubytku miedzykomorowego. W poniedzialek bylam u swojego lekarza tutaj i dal mi skierowanie do szpitala. Jade wiec w nastepnym tygodniu na kontrole. Na normalnym usg takich wad nie widac i czesto sa wykrywane dopiero po porodzie. No ale zobaczymy co z tego bedzie. Do tego dopadaja mnie skurcze. Lekarz powiedzial,ze to normalne i jest to trening macicy przed porodem. Ale cholernie mnie denerwuja. Na kilka sekund spina mi sie brzuch i jest twardy jak kamien. To wcale nie boli ale jest jakies takie nieprzyjemne. Mialyscie cos takiego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
U nas do porodu zostalo jeszcze 6 tyg. Nasze samopoczucie ogolnie ok- wizyty co 2 tyg, narazie wszystko wporzadku
Porodu sie boje- bo to pierwsza dzidzia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
aga-ja mam termin na 6 sierpnia i tak jak ty skurcze dopadaja mnie czesto-mnie tez to wkurza na maxa i powiem szczerze ze czasami boje sie ze moze za bardzo skraca mi sie szyjka i urodze przed czasem....ale mysle ze my juz tak mamy i nie mozemy dac sie zwariowac.Ooo!nawet teraz mnie zlapal-brzuch mam twardy i tak jakby delikatnie podnosil sie do gory(albo to moje fanaberie),poza tym spokoju nie daje mi to ze corcia czesto ''siedzi tak w dole''i mam wrazenie ze zaraz wyjdzie normalnie.jutro mam kolejna wizyte u jordmor-powiedziala ze jak bede czula jakis bol to da mi skierowanie do lekarza ginekologa i mnie zbada-tak w sumie to zauwazylam ze jak przegne z praca w domu czy w ogrodku,czy chociazby za bardzo intensywnie pospaceruje z synkiem to mam takie bardzo nieprzyjemne,moze nie bolesne ale dokuczliwe uczucie w dole brzucha i nie wiem...musze to jej powiedziec.A aga to z serduszkiem malej to cos powaznego?dobrze ze zrobilas to usg w polsce bo teraz lekarze od razu beda wiedziec co i jak i jakie leczenie czy zabieg zrobic-wierze ze wszystko bedzie w porzadku!!!!!
Ja porodu wogole sie nie boje-tym bardziej ze mozemy w NO kozystac z epiduralu co w polsce jeszcze niestety jest luxusem.Ja swoje pierwsze dziecko rodzilam w polsce bez zadnego znieczulenia,a przeciez jezeli wierzyc statystykom pierwszy porod jest najgorszy-mi poszlo bardzo szybko i nie meczylam sie wogole wiec nie martwcie sie na zapas i wierzcie ze wszystko pojdzie szybko.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
a wlasnie aga-przypomnialo mi sie-czy wypelnialas moze juz dokumenty o becikowe(chyba ze na macierzynski idziesz)?bo tak jak pamietam pracujesz a ja mam maxymalny problem z wypelnieniem do konca tych dokumentow o becikowe...jezeli bys wiedziala jakje wypelnic bylabym ci wdzieczna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Tysia, ja ide na macierzynskie. Nie wiem ile jeszcze go bede miala, bo prowadze firme od 4 lat i mialam rozne dochody. Pewnie wylicza jakas srednia. A po za tym mam ksiegowa i wszystkie papierki wypelnia za mnie ona I przyznaje,ze to duza wygoda Co do serduszka malej to nie wiem tak do konca co z tego bedzie. Na razie nie jest to niebezpieczne, ale trzeba to kontrolowac. Mam wizyte tutaj w poniedzialek i zobaczymy co tam zobacza. Najlepsze jest to,ze mialam tutaj 3 razy usg i niczego nie wykryli. W odsluchu nie ma zadnych szmerow. Julka rozwija sie jak najbardziej prawidlowo. Ale przy badaniu szczegolowym serca widac jak czasami krew przechodzi z jednej komory do drugiej. To tak jakby malutka dziurka. A te skurcze tez lapia mnie bardziej jak wiecej pochodze albo jak wstaje z pozycji siedzacej. Na razie nie maja zwiazku ze skracaniem szyjki ale sa po prostu nieprzyjemne. Co do porodu, to jakos mnie nie przeraza. Mysle tylko o tym,zeby mala byla zdrowa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Moj brzuch jest miekki, wiec nie wiem czy nie mam skurczy, albo poprosu ich nie czuje i nie rozpoznaje bo pierwsza ciaza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Dziewczyny, ja te skurcze, o których piszecie, miałam tak silne czasem, że nie mogłam się ruszyć, zastygałam w bezruchu zgięta lub siedząc. Poczekajcie jeszcze parę tygodni, to się dowiecie o czym piszę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
no to dobrze ze to nie jest niebezpieczne-napewno lekarze szybko sobie z tym poradza.A wozek juz kupilas aga?masz racje ze porodu sie nie boisz-rzeczywiscie mamy wazniejsze sprawy niz zamartwianie sie na zapas!a w koncu porod to kulminacja naszych 9 miesiecy ciezkiej pracy przy dbaniu o siebie i dziecko i chyba to (przynajmniej dla mnie)ulga,ze nareszcie przytulimy malenstwo i nie bedziemy takie grube hehehi tak bedzie co bedzie!.A jak z waga wogole u was?ja 3 tyg.temu-na wizycie mialam 6 kg do przodu,ale podejrzewam ze teraz dopiero waga mi skoczy-przynajmniej tak mialam przy 1 ciazy.
mam nadzieje ze takie skurcze nie beda mnie chwytac gama-moze mialas rwe kulszowa?bo ja nie pamietam zebym miala kiedykolwiek tak silne skurcze-no,chyba ze przy porodzie hehee
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok